Fotografera och redigera svartvitt

När färgen försvinner kan motivet träda fram på ett helt nytt sätt. Våra kurser lär dig skapa snygga, dramatiska bilder i svart och vitt.

Det är enkelt att skapa en svartvit bild i Lightroom– men att nå riktigt bra resultat kräver mer, både av fotot och din teknik!

I den här kursen visar Åsa vad hon tittar efter i fotot för att avgöra om det passar för just svartvitt. Hon lär dig de bästa teknikerna i Lightroom för att skapa svartvita bilder precis som du vill ha dem.

Svartvita förinställningar i Lightroom Classic

”Svartvit dramatik” är ett paket med elva olika Lightroom-förinställningar för dig som gillar extrem svärta, skyhög kontrast och läskiga toner.

Effekterna passar bäst i bilder där du vill framhäva det dramatiska. Ladda ner och testa på dina egna bilder!

Läs mer och ladda ner

Ge gamla bilder nytt liv

Har du digitaliserat ditt svartvita bildarkiv? Blås liv i det förflutna genom bildbehandling. Med tiden har de kanske repats, fläckats eller till och med gått sönder. Eller så har de konstiga färgstick eller dåligt med kontrast.

Anders Sejdeborn visar dig hur du går tillväga för att ge dina gamla bilder nytt liv.

Samtal kring svartvita bilder

Följ med när Moderskeppets videoreporter Gustaf  besöker Anders Petersen i hans mörkrum i Gamla stan. Se bilder och hör berättelser från Café Lehmitz i 60-talets Hamburg

I mötet med Micke Berg berättar en av Sveriges mest erfarna fotografer om foto som verktyg för att påverka samhället till det bättre.