Ny kunskap

Nya onlinekurser om foto och bildbehandling och typ kärlek till hela grejen.

Psst. Vi jobbar just nu med kommande kurser om hur du fotograferar produktbilder, mat, intima landskap samt flatlays.

Kom igång med din bildhantering i Apple Bilder

Fotografen Jenny Jacobsson lär dig skapa ordning och reda i ditt bildbibliotek med appen som redan finns där i din iPhone, iPad, Apple-dator eller i din Apple-tv.

Med Apple bilder kan du spara, organisera, redigera och dela dina bilder superenkelt.

Redigera dina bilder selektivt och enkelt med hjälp av Maskning

I den här kursen får du lära dig använda det kraftfulla AI-baserade verktyget Maskning. Det hjälper dig identifiera områden i din bild, vilket är perfekt när du vill lyfta, förbättra och förändra dina bilder.

Mörka ned en himmel, ljusa upp ett ansikte i ett porträtt eller justera färger selektivt. Allt detta går på ett kick med Lightrooms och Camera Raws nya verktyg.

Skapa perfekta utskrifter med din Canon- eller Epson-printer

Landskapsfotografen Patrik Larsson ger dig kunskaperna som gör att du känner dig trygg med att skapa fantastiska utskrifter från din PC!

Allt från att sätta upp en bra arbetsmiljö att bearbetar bilderna i, vilka inställningar skrivaren bör ha, hur du bearbetar bilden så du får den som du vill ha den och vilka typer av utskrifter du kan göra.

Lär dig styra ljuset och skapa kreativa bilder

Lär dig att förverkliga din visualiserade bild; hur du ljussätter stilleben med hjälp av speedlightblixt och olika hjälpmedel som gobos, softbox och flaggor på ett kreativt sätt.

Din lärare är Jens Spencer som brinner för att fotografera med speedlightblixt. Hans mål är att du verkligen ska förstå innebörden av att blixtljuset går i en rak linje och hur du kan få det att böja sig som du vill.

Skapa vackra och konstnärliga porträttbilder

Ett fine art-porträtt handlar inte om personen på bilden utan om hela bildens kreativa koncept. Bilden finns till för sin egen skull och har en konstnärlig dimension.

I den här kursen får du hänga med in i Hannas värld, där hon lär dig tekniker för att skapa kreativa porträtt-konstverk. Det är dags att leta fram regissören i dig!

Från den lilla vattenpölen till det stora havet

Vatten är magiskt. Det rinner, faller, skummar, vågar, droppar, fryser och reflekterar. Den här kursen är för dig som älskar vatten och som vill föreviga det på bild.

Ta på dig stövlar och fäll upp paraplyet. Tillsammans med Sanna Lund får kunskap om bra utrustning, rätt kamerainställningar och de bästa kompositionsknepen för ditt vattenfotograferande.

Sugen på att se dessa kurser och många fler?

Bli medlem från 149 kr