Onlinekurser som lär dig fotografera

Lär dig fotografera porträtt, landskapsbilder eller bara allmänt snygga bilder. Bli en av tusentals fotografer som lärt sig med våra kurser.

Bli medlem från 149 kr

Börja idag: Gratis kurs i fotografi

Grunderna Du har din kamera och du har manualen, men bilderna blir ändå inte som du tänkt dig. Det är såklart inte bara att trycka på avtryckarknappen.

David Brohede lär dig hur du får bra ljus, snygg komposition och skarpa bilder med sina handfasta fotorecept. Efter kursen har du koll på ISO-inställningar och förstår hur vitbalans fungerar. Du kommer även få bilder med suddig bakgrund och kan fånga motiv som rör sig.

Se gratis kurs i fotografering

Från start till mål med din systemkamera

LärstigOsäker på var du ska börja? Då har du hittat rätt! Med den här lärstigen kommer du från start till mål med din systemkamera.

4 kurser och 8 övningar gör att du snart är igång!

Gå lärstigen

Fler kurser som lär dig fotografi

Här har vi samlat fler grundkurser så att du kan komma vidare och bli en skickligare fotograf. Vill du bli bättre på något annat? Se någon av alla våra andra foto-kurser.

Bildbehandla i Lightroom

Populärast Lightroom är ett program för dig som fotograferar dagligen, såväl med mobilen som med systemkameran. Med Lightroom på din dator, mobil eller surfplatta kommer du åt dina bilder på ett samlat ställe.

Sanna Lund lär dig hur du organiserar alla dina bilder med hjälp av betyg, nyckelord och album. Du kommer även igång med att redigera dina bilder.

Se kursen: Bildbehandla i Lightroom

Grunderna i Photoshop

Kursen riktar sig till dig som är helt ny i bildbehandlingsprogrammet Photoshop från Adobe. Anders Sejdeborn visar dig här på ett pedagogiskt sätt grunderna i programmet.

Oavsett om du vill snygga till foton, jobba med design eller skapa fantasifulla montage får du verktygen du behöver för att lyckas.

Du får lära dig redigera i Camera Raw, arbeta i lager och använda lagermasker. Du kommer efter kursen kunna frilägga bilder, göra enklare montage och använda textverktyget.

Se kursen: Photoshop från början

Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss

Gratis videokurs: Grunderna i att fotografera

Kursen Grunderna i att fotografera hjälper dig bli ett proffs på fotografering både med din systemkamera eller din smartphone. Fotografen David Brohede lär dig från början att ta bättre bilder. Med små medel kommer du att ta elefantkliv framåt i ditt fotograferande!

Se videokursen gratis