Ta kontroll över systemkameran

Vi har många onlinekurser som lär dig hantera din kamera utan och innan. Så att du får koll på exponeringen med bländare, slutartid och ISO. Och mycket, mycket mer!

Bli medlem från 149 kr

Bli kompis med din systemkamera

Rekommenderad David Brohede lär dig hur din systemkamera fungerar i både automatiska och manuella läget. Vad betyder alla knappar egentligen? Du kan enkelt följa med oavsett vilket kameramärke du använder.

Lär dig hur du ska tänka kring slutartid och bländare, hur du komponerar en bild och hur du fångar ögonblicket.

David delar med sig av alla sina tips och tricks som både underlättar och ger dig ännu bättre bilder på människor, djur och miljöer.

Se kursen

Pssst! Fotar du med en spegellös systemkamera?
Se Davids kurs riktad till dig som har en systemkamera utan spegel.

Fotografera i manuella läget

Populärast Ta nästa steg med din systemkamera och ställ om till det manuella läget. Känn att du har full kontroll på slutartid, bländare och ISO.

David Brohede lär dig hur du får korrekt exponerade bilder varje gång. Du lär dig kamerans ljusmätningsmetoder och vilka inställningar som är bäst.

Se kursen

Moderskeppets sajter på iPad.

För dig som vill lära dig allt

Skaffa stora medlemspaketet

Moderskeppet Premium

Fånga det naturliga ljuset

Att du får bra bilder med dig hem ska inte bero på slumpen. Fotografen David Brohede lär dig hur du kan se och arbeta med ljuset, så att du kan få bilder att vara stolt över.

Den här kursen ger dig en no fuzz-ingång i ljustänkande, med tydliga recept du kan applicera direkt. Så ta en titt ut genom fönstret och se vilket väder du har just nu, och välj det kapitlet som matchar.

Se kursen

Fler kurser om att fotografera med systemkamera

Fördjupa dig ytterligare i tekniken kring systemkameran. Vi lär dig om objektiv, att fota med blixt eller reflexskärm samt hur du får skärpa i dina bilder.

Guider för dig som fotograferar

Inspireras av fotografer och få en inblick i hur det är att ha foto som yrke. Läs om vad som är ett måste i kameraväskan beroende på vad du ska fotografera.

Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss