Du får Sveriges största kursutbud om foto och bildredigering.
300 onlinekurser
Nya kurser varje månad
Extra guider, mallar och exempel
Lärorika medlemsbrev
Alltid tillgängligt
Att fotografera mat kräver noggranna förberedelser och många testbilder innan slutbilden sitter. Följ med Helén Pe i hennes arbete och se hur hon jobbar steg för steg.
Du får Sveriges största kursutbud om foto och bildredigering.
300 onlinekurser
Nya kurser varje månad
Extra guider, mallar och exempel
Lärorika medlemsbrev
Alltid tillgängligt
Först testfotograferar hon för att kolla ljuset. Därefter kommer dukningen på plats. Sen ett testfoto igen. En del av maten kommer in. Testfoto igen. Allra sist läggs såsen och färska örter på. Nu behöver allt gå snabbt. Slutbilden ska fotograferas och då gäller det att både komposition och ljus sitter.
När matfotografen Helén Pe fotograferar är hon noggrann. Ljuset ska inte vara för hårt och maten ska se god ut. Men samtidigt är hon inte främmande att prova nya grepp.
I detta reportage får du följa Helén, en av Sveriges mest välrenommerade matfotografer. Se hur hon arbetar när hon fotograferar mat och hör henne berätta om hur hon utvecklas som fotograf.
Du får också med dig Helén tre tips om du vill börja fotografera mat själv:
Med kameran på stativ kan du ha ha längre slutartider och på så sätt få ljusa och krispiga matbilder med hjälp av naturligt ljus. Men, i reportaget använder Helén själv dagsljuslampor.
Såväl huvudrätt som efterrätt ställs upp framför kameran och vår reporter Gustaf Söderström får lyckan att även provsmaka allt.
Helén Pe är en av Sveriges mest anlitade matfotografer. Du ser hennes bilder i kokböcker, i matmagasin och i stora reklamkampanjer.
Fler kurser av Helén
Vad du lär dig i kursens tre kapitel