Skriv ut bilder: Onlinekurser för perfekta utskrifter

Skriv ut bilder och få till snygga utskrifter har många fallgropar. Ofta med många försök och misslyckanden. Undvik de vanligaste misstagen – se en onlinekurs.

Bilder på skärm är en sak. Bilder på papper en helt annan. Det är som att bilderna får liv. Att skriva ut bilder och hänga upp dem på väggen hemma (eller hos någon annan) är en härlig känsla.

För att få snygga utskrifter behöver du ha en bra skrivare samt koll på vilka inställningar som ger det bästa resultatet. I våra kurser lär du dig knepen för att skriva ut bilder. Patrik Larsson är din lärare.

Exportera bilder från Lightroom

Bildredigering är en konst i sig, men att få bilderna att se ut på rätt sätt när du skrivit ut dem är en helt annan femma.

Åsa Jakobsson är hundfotograf och lär dig i den här kursen hur du skapar rätt exportinställningar i det molnbaserade Lightroom. Hon ger dig i kursen flera exporteringsrecept för olika ändamål, till exempel för print.

Koll på färgprofiler

En nyckel för bra utskrifter är att förstå hur färgprofiler fungerar.

I den här minikursen förklarar Anders Sejdeborn färgrymder och färgprofiler med ord. Du slipper krångliga inställningsrutor och får istället se varför digital färghantering behövs och vilken roll färgrymder spelar.