Kurser i Lightroom Classic

Få ordning på ditt stora bildarkiv och gör dina bra bilder ännu bättre. Vi lär dig ett av de mest populära bildhanteringsprogrammen på marknaden.

Bli medlem från 149 kr

Se gratis kurs i Lightroom Classic?

Grundkurs Sanna Lund hjälper dig igång med att få ett hanterbart bildbibliotek, där du enkelt hittar dina bilder och förbättrar dem med Lightrooms verktyg för bildbehandling.

Lär dig hur du importerar dina bilder, märker upp dem med betyg och nyckelord samt samlar bilder i samlingar. Sanna visar även hur du bildbehandlar dina bilder med kraftfulla verktyg för ljus och färg.

Se kursen gratis: Grunderna i Lightroom Classic

Öka förståelsen och undvik fallgroparna

Populär Lightroom Classics katalog är en databas som håller ordning på alla dina bilder. Den fungerar inte som mappar på en hårddisk, vilket kan vara lite ovant i början.

I den här kursen berättar Anders Sejdeborn allt du behöver veta om Lightroom Classics katalog. Så att du är trygg i att Lightroom fungerar som det ska och undviker problem.

Se kursen

Redigera dina bilder selektivt och enkelt med hjälp av Maskning

I den här kursen får du lära dig använda det kraftfulla ai-baserade verktyget Maskning som snabbt hjälper dig att identifiera områden i din bild när du vill lyfta, förbättra och förändra dina bilder.

Prisbelönta fotografen Hanna Neret lär dig hantera Maskningsverktyget som finns i både Photoshop Camera Raw och i Lightroom. Med verktyget tar du kontroll över din redigering, på precis den delen av din bild där du vill skapa en förändring. Med hjälp av ai (artificiell intelligens) så hjälper Maskning dig att markera precis rätt område för din justering när du vill ändra färg på vissa objekt eller snabbt justera en överexponerad himmel.

Se kursen

Moderskeppets sajter på iPad.

För dig som vill lära dig allt

Skaffa stora medlemspaketet

Moderskeppet Premium

Fler kurser i Lightroom Classic

Lightroom rymmer mycket. Fördjupa dina kunskaper med våra kurser om att organisera, bildbehandla, skapa fotoböcker, bildspel och utskrifter.

Text- och videoguider i Lightroom Classic

Vi guidar dig i alla nya verktyg och reglage i nya versioner, hjälper dig när du stöter på problem samt ger dig användbara tips.

Skapa populära bildstilar

Rekommenderad I den här kursen får du följa med fotografen Jenny Jacobsson på en resa bland trendiga bildstilar. Lär dig skapa snygga bildeffekter i både färg och svartvitt.

Jenny visar också hur du sparar din redigering som förinställningar så att du kan addera stilen på andra bilder med ett klick.

Se kursen

Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss