Gatufoto

Lär dig lyckas med gatufoto och fånga ögonblicken i staden med din kamera. Ta stadsfotograferingen till nästa nivå.

Bli medlem från 149 kr

Fånga staden och pulsen med gatufoto

RekommenderadGatufoto skildrar livets drama där det händer – här och nu. Det är en övning i konsten att observera – att uppmärksamma det dagliga skådespel som varje dag sker på våra gator och torg.

I den här kursen om gatufoto lär du dig att fånga ögonblicken som berättar historier. Kom över blygheten inför att fotografera okända. Lär dig verktygen som hjälper dig att lyckas samt vad och var du får fotografera.

Se kursen Lyckas med gatufoto

Ta dina stadsfoton till en ny nivå

PopulärastTa stadsfoton som får andra att tappa andan. Lär dig hur ett tråkigt parkeringshus kan bli en mäktig scen eller låt stadens neonljus skapa dynamik i dina porträtt. Lär dig att jobba med stadens linjer.

Fem element som definierar urbant foto är ljus, linjer, mönster, människor och rörelse. Du får dessutom leka med perspektiv, slutartider, reflektioner och rekvisita för att skapa mäktigare och mer iögonfallande foton. Urbant foto är inte bara snyggt, utan även otroligt roligt!

Se kursen Lyckas med urbant foto

Moderskeppets sajter på iPad.

För dig som vill lära dig allt

Skaffa stora medlemspaketet

Moderskeppet Premium

Vad är gatufoto egentligen? Och vad kan det ge dig? Fotografen Mats Andrén upptäcker ständigt nya platser med hjälp av kameran. I den här intervjun berättar han om tjusningen med gatufoto och vad du ska tänka på om du vill komma igång.

Ge dig sedan ut i städer och samhällen, bland människor du inte känner, och låta saker ske. Var i nuet och uppmärksam på det som händer. Då och då händer det oförutsedda och du kan fånga det på bild.

Se kursen och kom igång med gatufoto

Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss