Lär dig att fotografera familjens alla höjdpunkter

Som barn- och familjefotograf behöver du kunna din kamera och veta hur du ska använda ljuset. Du vill även få familjen att känna sig avslappnad. Våra lärare lär dig allt detta i våra kurser.

Bli medlem från 149 kr

Videoserien: Så lyckas du som familjefotograf

Vad finns det för stilar och trender inom familjefotografering? Finns det bra ”familjefotograferings”-ljus? Hur får jag barnen att skratta? I den här serien ger Juliana Wiklund dig sina allra bästa tips för att lyckas som familjefotograf.

Sagolika gravidporträtt

Gravditeten är en spännande och förväntansfull tid för många kvinnor. I en ny kurs lär du dig hur du som fotograf kan gestalta kvinnan som den stolta och starka människa hon är.

I den här kursen tar den  skickliga familjefotografen Maria Lindberg dig med i sitt skapande. Du får tio handfasta tips på hur du ger dina bilder en aura av mys och berättande.

Fotografera ditt barn

De första vingliga stegen, glada skratt i rutschkanan och mys i soffan. En stor resurs som lär dig att fånga de magiska ögonblicken i ditt barns vardag.

Ta hand om kroppen när du fotograferar

Vi lär dig hur du arbetar på ett smart och skonsamt sätt i kursen Ergonomi för fotografer.

Ladda ner våra illustrerade parposeringar

Vi har samlat 52 av yrkesfotografernas allra populäraste poseringar och illustrerat dem åt dig. Du kan studera, träna och lära dig dina favoriter.

Bli en bättre och tryggare parfotograf.

Dopp i verkligheten

”Att vara fotograf handlar till 20% om foto och till 80% om entreprenörskap.”

Med över 20 års erfarenhet som porträttfotograf är Kate Gabor tydlig med vad fotografyrket handlar om. Det gäller att vara påhittig och driven för att få affärerna att gå runt.

”När det kommer tunga dagar, plocka fram ditt bröllopsalbum och försök återskapa känslan.”

Bröllopsfotografen Benny Ottosson älskar att skapa fantastiska bilder som brudparet ska njuta av i 60 år framåt. Han ger dig tips som hjälper dig att känna trygghet i uppdraget.

Starta eget företag

Du brinner för ditt eget skapande och du har börjat få uppdrag. Nu vill du satsa. Vad innebär det egentligen att starta eget? Är det krångligt?

Den välbekanta ekonomijournalisten Anders Andersson har lång erfarenhet om att  starta eget. Han förklarar vad det innebär och vad du ska tänka på innan du bestämmer dig.

Leverera dina bilder med full trygghet

Är kvaliteten tillräcklig? Kommer färgerna bli rätt? Behövs mer skärpa?

Anders Sejdeborn och David Brohede lär dig hur du ska hantera färgrymd, skärpa, metadata, filformat och upplösning. Så att du kan leverera bilder med full trygghet till privatpersoner såväl som till företag och tidningar.

E-böcker om foto och fotografi

Handbok mot kreativitetskramp
64 poseringar för porträtt
52 poseringar för par
Fotografera ditt barn
Fotohistoriens största bluffar – volym 1
Fotohistoriens största bluffar – volym 2