Lär dig bildbehandla i
Affinity Photo

Våra onlinekurser för dig som vill lära dig Affinity Photo. Ett bra alternativ till det dyrare och abonnemangsbaserade Adobe Photoshop.

Bli medlem från 149 kr

Ett billigt och bra alternativ till Photoshop

Rekommenderad Lär dig redigera bilder i Affinity Photo. Du får bland annat koll på hur du skapar svartvita bilder, justerar ljus och färg, beskär och jobbar med lager.

Kursen börjar helt från början och förutsätter inte att du har någon vana eller tidigare kunskaper om bildredigering.

Se grundkursen

Skapa kreativa specialeffekter

I Affinity Photo finns fantastiska verktyg för att klippa&klistra, kombinera, förändra och uppfinna – perfekt när du vill skapa kreativa montage och specialeffekter.

Anders Sejdeborn lär dig alla verktyg du behöver och visar sedan steg-för-steg hur en magisk hjort blir till!

Se kursen

Redigera raw-bilder i Affinity Photo

Populärast Lär dig hur du redigerar dina rawbilder i modulen Develop i Affinity Photo.

Du får koll på hur arbetsflödet fungerar och hur du hittar fram till rätt färg, kontrast och ljus i dina motiv. Du lär dig även selektiv redigering, brusreducering, kreativa effekter, svartvitt och mycket mer. Efter kursen kan du med gott samvete påstå att du kan allt om innehållet i Develop-modulen.

Se kursen

Moderskeppets sajter på iPad.

För dig som vill lära dig allt

Skaffa stora medlemspaketet

Moderskeppet Premium

Videoguider i Affinity Photo

Video-tutorials som hjälper dig här och nu. Plocka fram färgade detaljer i dina svartvita bilder eller skapa årets julkort.

Moderskeppets stora guide för bildbehandlingsprogram

Funderar du på vilket program du ska ha för att ta hand om dina bilder på bästa sätt? Lightroom, Photoshop och Elements är Adobes populäraste redigeringsprogram, men det finns betydligt fler på marknaden. Luminar, Affinity Photo och Capture One Pro är bara ett fåtal exempel.

Vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln! Men först bör du tänka på vilken av dessa tre centrala faktorer som är avgörande för dig: storlek på bildhögen, typ av redigering eller pris och betalmodell?

Läs mer om programmen

Vanliga frågor om
Affinity Photo

Vad har Affinity Photo för för- och nackdelar?

Programvaran har många bra och användbara verktyg som ger dig stora möjligheter till kreativt arbete. En nackdel är att du inte kan organisera dina bilder och hanteringen av raw-bilder är klumpig. Det finns inte heller något svenskt gränssnitt.

Kolla in vår jämförelseguide om du är osäker på vilket bildbehandlingsprogram du ska välja.


Kan jag prova Affinity gratis innan jag köper det?

Ja! Tillverkaren låter dig prova programvaran gratis i tio dagar. Fungerar både på Mac och Windows. Här kan du ladda ner prova-på-versionen.


Vad skiljer Affinity Photo från Photoshop?

Affinity Photo är billigare än Photoshop och passar dig som gillar att leka med bilder men inte vill betala för abonnemang för Photoshop. Tänk på att du får vad du betalar för. Programvaran kan vara buggig och inte lika robust som den välpolerade ytan antyder.


Vad kostar Affinity Photo och hur köper jag det?

Affinity Photo kostar ungefär 600 kr. Rabatter förekommer då och då. Du köper och laddar ner programvaran direkt av tillverkaren Serif.


Vi finns här för att hjälpa dig

Har du frågor eller funderingar kring medlemskap?

Kontakta oss