Bebis som ligger på mage och tittar upp

Var på barnets nivå

Vid några månaders ålder börjar din bebis bli mer rörlig. Nu är det dags att du lägger dig ner på magen för att se hur världen ser ut för henne.

Soffan är gigantisk, bordet likaså och högt där uppe finns hyllor och något runt som lyser starkt. På golvet finns intressanta saker som brödsmulor, grus och stolsben.

Våga lägga dig på mage!

Genom att fotografera din bebis liggande upplevs hon kapabel och i centrum på bilderna. Hennes upplevelse är den viktiga. Om du i stället tittar ner på en liten bebis stående blir det en distans mellan dig och henne.

Det kan kännas ovant i början att ligga på magen. Folk kanske höjer på ögonbrynen och undrar vad tusan du håller på med. Bjud på det!

Eva Sjöberg, familjefotograf, ligger platt på mage i köket med kameran i högsta hugg

Även om hela släkten hälsar på samtidigt, våga lägga dig platt på mage för att få bästa bilden.

Börja inomhus

Börja att öva inomhus och ta sedan och avancera och fota liggande på magen ute i gräset, i skogen och sedan bland människor. Du vänjer dig ganska snart och känner dig bekväm och framförallt slukas du av glädjen i att se det din bebis ser.

När ditt barn börjat krypa är det en god idé att backa undan en bit. Medan hon kryper mot dig passar du på att knäppa många fina bilder.

 

Senast uppdaterad: 21 december 2021