Skapa ett konto på Instagram

Instagram är ett perfekt verktyg för att sprida dina bilder till världen. Här lär du dig hur du skapar ett konto.

Du kan välja att skapa ett Instagram-konto både via appen i mobilen och via datorn. Det smidigaste är att göra det direkt via appen eftersom det är där du sedan laddar upp bilder.

Skapa ett konto via appen

Börja med att ladda ned Instagram-appen från App Store (iPhone) eller Google Play Store (Android). När appen har installerats öppnar du den.

Tryck på Registrera dig med e-post eller telefonnummer (Android) eller Skapa nytt konto (iPhone) och ange sedan din e-postadress eller ditt telefonnummer.

Om du väljer telefonnummer kommer du få en bekräftelsekod via sms som du behöver ange i appen som extra säkerhet för dig.

Om du hellre vill registrera dig via Facebook trycker du på Logga in och väljer Logga in med Facebook. Då får du logga in på ditt Facebook-konto och därefter hämtar Instagram automatiskt dina uppgifter därifrån.

Om du har valt att registrera dig med e-post eller telefonnummer får du följa anvisningarna som leder dig genom att skapa användarnamn, lösenord samt fylla i dina profiluppgifter.

Skapa ett konto från en dator

Gå till instagram.com.

Ange din e-postadress eller mobilnummer. Fyll i ett användarnamn och ett lösenord.

Du kan också välja att klicka på Logga in med Facebook för att registrera dig med ditt Facebook-konto. Instagram hämtar då all information därifrån.

Om du registrerar dig via Facebook uppmanas du att logga in på ditt Facebook-konto om du är utloggad. Detta för att Instagram ska kunna hämta din information.


Var noga med att använda en e-post som är korrekt och som bara du har tillgång till. Om du loggar ut och glömmer ditt lösenord måste du nämligen kunna komma åt den angivna e-posten för att få tillgång till kontot igen.

Källa: Instagram

Senast uppdaterad: 8 juni 2022