Syskon

Lyckas med syskonfotografering

Att fota syskon i olika åldrar är inte helt lätt, men det är inte omöjligt. Tricket är att förbereda sig - och att ha tålamod!

När syskonen är i olika åldrar kan det vara en utmaning att fota dem samtidigt. Treåringen vill springa samtidigt som din bebis glatt ligger still.

Förbered allt som går att förbereda

För att lyckas är det bra att komma ihåg att det är svårt och svettigt men inte omöjligt. Förbered det som går med att tänka ut en bra plats som är ljus och ta fram filtar, kuddar, kläder och leksaker.

Om ditt äldre barn sätter sig i en fåtölj med en kudde vid varje sida har du en bra plats att börja på. Hon kan känna sig stor som håller i bebisen själv. Du kan variera med att fota när de ligger på rygg på golvet och du står över dem. Då hamnar fokus på din bebis och storasysters omfamning.

Storasyster som ger sitt småsyskon en puss

Lillasyster ligger på rygg på filten i saccosäcken och storasyster passar på att krypa ner och ge en puss. Nu hamnar de i samma nivå och det uppstår en närhet i bilden.

Varva lek med paus

Du kan även använda en säng eller en saccosäck med ett vitt överkast. Låt din bebis ligga på magen eller på sidan och storasyster ligga på magen. För att det ska vara kul för storasyster kanske du har gömt favoritgosedjuret under täcket som hon kan leta efter. Eller sjunga deras favoritsång med stor inlevelse, det brukar fånga deras intresse.

Ta många pauser så ska du se att du lyckas!

Lär dig mer om hur du fångar syskon på bild i kursen Fotografera lekfulla syskonporträtt

 

Senast uppdaterad: 21 december 2021