Barn i röd tröja leker med en risa ballong i ett kök

Ballonger ger glädje på bild

Ballonger är glädje. De är runda, färgglada, snälla och får oss att tänka på fest och speciella tillfällen. Men låt ballongen vara med oftare än så.

Det behöver inte vara kalas för att du ska hänga vackra pompoms och ballonger med fina band i taket. Överraska ditt barn och ge henne ett hav av ballonger att leka med eller bara sitta i. Matcha barnens kläder med ballongerna och ta härliga kort på ditt barn. En rolig idé är att använda fotografierna till kalasinbjudningar.

Det kan vara ännu roligare att stå på en stol och leka ”inte nudda golv” med ballongen. Variera mellan att ha barnet och ballongen i fokus. Det blir bilder med härlig inlevelse.

Lek ”inte nudda golv”

Ta fram några ballonger och lek leken ”inte nudda golv”. Hon kämpar för att hålla ballongerna i luften så länge som möjligt och då tar du snabbt fram kameran och tar många busiga bilder.

Du kan variera att ha skärpan på ballongen och ha skärpan på ditt barn. Det som är roligt är att få fram inlevelsen i leken, hur kul det är med dessa ballonger.

Släpp ballonger uppifrån

Du kan även ladda med en massa ballonger i olika färger. Ta in en stege till det ljusaste rummet i ert hem. Släng ner ballonger på ditt barn som ligger på ryggen med benen och armarna uppsträckta medan hon försöker fånga ballongerna. Då får du garanterat bilder på hennes skrattande ansikte.

Denna lek går att göra utomhus med men blir lite svårare om det blåser mycket.

 

Senast uppdaterad: 21 december 2021