Varför ska du redigera dina matbilder?

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

För att skapa professionella matbilder behöver du lära dig att variera utseendet och hitta din egen stil.
Köp medlemskap
När jag bestämde mig för att börja jobba med att sprida inspiration kring mat så var jag inte särskilt duktig som matfotograf, men eftersom jag var väldigt intresserad av bildredigering och hade varit det i flera år, så kunde jag snygga till mina bilder så pass mycket att det kompenserade för de brister som jag hade som fotograf, och om sanningen ska fram så är det faktiskt så att jag fortfarande använder bildredigeringen på det sättet, även om jag idag är mer utvecklad som matfotograf, men det som har hänt är också att jag behöver redigera mina bilder betydligt mindre idag än vad jag behövde göra när jag först började fota mat. Ju mer jag jobbar med matbilder, desto större blir mitt behov av att inte bara upprepa samma sätt att redigera bilderna på om och om igen, jag behöver kunna skapa olika känslor i bilden beroende på om det är en sommardessert eller en vintergryta jag jobbar med till exempel, och dessutom så tar jag själv ganska många av bilderna till mitt matmagasin, och då krävs det ju verkligen att jag kan variera mig, så att mina läsare inte bara får se en och samma typ av bild genom hela tidningen och genom årets alla nummer. Och du kommer säkert hitta ditt favoritsätt att redigera bilder på och det blir ju din personliga stil, men jag tror också att du kommer vilja kunna variera dig lite inom din stil, beroende på vilken mat du fotar.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter