Avslutning på kursen i att redigera matbilder

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Avslutning på kursen i att redigera matbilder

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Malin har några avslutande råd för dig som ska börja redigera dina matbilder. Bland annat att alltid fotografera i raw samt att träna mycket.
Köp medlemskap
Grattis, nu har du klarat av den här kursen i att redigera dina matbilder, och förhoppningsvis så känner du en stor lust att sätta igång att redigera dina egna bilder och jag skulle vilja skicka med dig några goda råd på vägen när du börjar arbeta med dina bilder, det är råd som jag själv har upptäckt efter vägen i mitt eget arbete med bildredigering, råd som kommer att göra att du utvecklas snabbare till en bättre redigerare av dina matbilder. För det första, du kommer aldrig att bli fullärd som bildredigerare, och det är inte heller meningen, om du tror att du är fullärd så kommer ditt sätt att redigera bilder på snart att bli omodernt. Teknik och bildstilar utvecklas hela tiden och framförallt så är det ditt egna bildseende och dina färdigheter som utvecklas ju mer du håller på och redigerar dina bilder. Mitt råd är att du försöker ha en nyfiken inställning till ditt bildredigerande och till matbilder i allmänhet, om du är intresserad så kommer du att kunna utvecklas hela tiden. Jag skulle också vilja ge dig några praktiska tips som du kan börja med redan nu. För det första, börja med att redigera dina bilder i raw-format, då har du bästa möjliga utgångspunkt för att kunna redigera dina matbilder. Det andra är att redigera dina bilder även om du vid första anblicken tycker att du är nöjd med dem, ofta är vi vana att titta på en bild och tänka att den ser ut precis som den ska, men när du börjar titta kritiskt på dina bilder, och provar att presentera dem på olika sätt så övar du också upp din blick, du kommer att bli bättre både som fotograf och bildredigerare på grund av det. Det tredje är att träna mycket, ju mer du tränar på att redigera dina matbilder, desto lättare kommer det att bli för dig, du kommer inte behöva fundera så mycket på vad du ska göra med bilden eller hur du ska göra det, utan du kommer instinktivt att veta vad bilden behöver, istället för att lägga tid på att leta efter reglage eller verktyg i programmet, så kan du fokusera på att måla fram en bild som du vill ha, ta gärna fram gamla bilder som du har fotat när du inte var lika duktig med kameran och prova och se hur långt du kan komma med den bilden idag. Det sista är att titta mycket på matbilder och analysera dem, här kommer ditt egna intresse in. Anders Jensen, som också är lärare här på Moderskeppet, och jag, vi har pratat om hur knasig man kan bli när man redigerar mycket bilder, rätt som det är så kan man stå med näsan upptryckt i en affisch på stan, eller störa sig på nån liten detalj i en bild som ingen annan ens skulle lägga märke till. Att titta på matbilder av fler anledningar än att bara ta reda på vilket recept, eller vilken produkt det handlar om, det är viktigt för dig för att utveckla ditt eget bildseende, men också för att du ska kunna ta ställning till vilken bildstil som du tycker passar dig bäst. Glöm inte att ha roligt under tiden som du jobbar med dina bilder, tänk vad fantastiskt det är idag, att du kan skapa professionella matbilder som inspirerar andra utan att behöva lägga flera år på en fotografutbildning eller en massa dyra pengar på kamerautrustning, du kan bara sätta igång och skapa. Jag önskar dig ett stort lycka till med redigeringen av dina matbilder, du har ett roligt och viktigt uppdrag framför dig. Lycka till!

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter