Mörk och dramatisk effekt i Photoshop - Del 3

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Mörk och dramatisk effekt i Photoshop - Del 3

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Beskärning och bortkloning av störande detaljer i bilden gör att motivet får ännu mer fokus och de effekter som uppstår av din redigering syns tydligare.
Köp medlemskap
Det första jag vill göra är att beskära bilden så att jag får bort de här kanterna på ugnsplåten som är högst upp, så jag väljer Beskärarverktyget, jag tror det är ganska bra det här formatet 5:7 för då kan jag använda det till min mattidning också, för det här är ju faktiskt ett glutenfritt recept så det passar ju bra i min tidning, det viktiga här är att jag ser till att jag rymmer hela tallriken inuti bilden, men jag tror att den där beskärningen som dök upp där blir ganska bra, jag tar och klickar till så att den blir aktiv, och sen så genomför jag den beskärningen där. Nu tänkte jag plocka bort lite av de här kalkfläckarna som finns här i bilden, jag plockar ner den så där, för de här stör ju uppmärksamheten lite, så jag tänker klona dem, och då ser jag till att jag är ordentligt inzoomad, och sen lägger jag till ett nytt lager och väljer min Klonstämpel, och jag ser till så att jag har Akt. & under ibockat, och sen tittar jag så att penseln ser bra ut, ja, den här penseln ser ganska bra ut, jag ska bara kolla, ja, den är helt mjuk också och det är ju vad jag vill ha, jag kanske behöver justera den här penseln lite sen, men jag börjar så här, och sen är det bara att klona på, så jag håller in Alt-tangenten, och sen så klickar jag till med musen nånstans där jag vill klona, och som du ser här nu, även om det här är en helt svart yta, så är den inte helt svart på sina ställen, här uppe är den ju lite vit och ljusare, och här är den lite mörkare, så här är det viktigt att jag klonar från ett ställe som har samma nyans, så därför kommer jag klicka runt lite här och välja kloning från olika områden för att få en bra nyans på det jag gör. Jag gör inget superavancerat kloningsarbete här, men bara för att du ska se att de här försvinner så klonar vi bort dem. Jag kan få fram Handverktyget och flytta mig runt i bilden genom att hålla ner mellanslagstangenten, så då kan jag flytta mig runt i bilden på ett ganska enkelt sätt och jobba vidare med kloningen, jag är lite försiktig här precis i kanten, jag håller in mellanslagstangenten igen, och så jobbar jag vidare med min kloning, som du ser så tar jag prover hela tiden, från olika ställen och så klonar jag på, här vid kanten på tallriken så kan det vara smart att ta ett prov precis vid kanten på tallriken och så kan jag ju se till att jag matchar in det så att det passar, och sen klona, så där nånting. Här kan du givetvis vara lite mer noggrann om du vill, här nere var det också några såna kalkfläckar som jag passar på att ta bort, här kan jag faktiskt göra min pensel lite större också så går det lite snabbare, här är ju färgerna ganska lika varandra också, så här kan jag måla på lite mer med Kloningsverktyget så jag får bort allting i ett och samma svep, ja, det där får räcka, man kan dubbelklicka på Handen här, så ser jag att jag har fått bort de där värsta kalkfläckarna, om jag klickar av och på för mitt lager så ser jag att de har försvunnit.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter