Lager i Photoshop

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Lager i Photoshop

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Använd dig av lager när du redigerar i Photoshop. Då kan du lätt gå tillbaka och ändra om du skulle bli missnöjd över någonting.
Köp medlemskap
När du öppnar en ny bild i Photoshop så kommer den att läggas i ett lager som heter Bakgrund och min grundprincip är att aldrig röra det här lagret, allt som finns i det här lagret ska vara helt intakt hela tiden när jag arbetar med bilden, för då har jag alltid möjlighet att gå tillbaka till originalbilden om jag skulle vilja det, så om jag vill göra nåt i den här bilden, jag kanske vill klona bort lite av färskosten som har fastnat på machésalladen här till exempel, då behöver jag innan jag gör nånting annat lägga till ett nytt lager som jag kan börja jobba i, och det gör jag längst ner i de här ikonerna, och jag väljer den här lilla papperslapps-ikonen, det ser ut som ett papper som är lite vikt i ena hörnet, jag klickar på den och då kommer det fram ett transparent lager som lägger sig ovanför min bakgrund, och i det kan jag sen börja jobba. Jag ska zooma in lite för jag tänkte ju göra lite kloningar i den här bilden, och då vill jag se i detalj vad det är jag håller på med. Jag går ut och väljer Kloningsverktyget, och då får jag upp en panel längst upp, det som är viktigt att tänka på nu när jag jobbar i ett helt nytt lager, det är att jag har valt fliken Akt. & under, om jag bara väljer Aktuellt lager så betyder det att jag bara tar prover till min kloning ifrån det lager som är transparent och här finns faktiskt ingen information än så länge, så jag vill ta information från det här lagret som jag jobbar med men också från bakgrundslagret och därför så väljer jag Akt. & under, och nu kan jag börja klona. Jag trycker på Alt-knappen för att välja varifrån jag vill klona, och sen så klonar jag över lite i min sallad, och nu gör jag inget superklonings-jobb här, utan bara för att visa lite hur det funkar, ja, nåt sånt där kanske, det får duga, och nu kan jag ju klicka av och på här för att se hur det ser ut när jag har tagit bort de här små detaljerna med färskosten i salladen. Jag ska ta och titta på den här bilden i helskärm, och så tänkte jag fortsätta att jobba lite med den.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter