Korrekt vitbalans med egen justering

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Korrekt vitbalans med egen justering

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Fungerar ingen av förinställningarna för vitbalans bra på din bild kan du ställa in den själv med hjälp av reglagen för temperatur och toning.
Köp medlemskap
Om jag inte är helt nöjd med min vitbalans nu så kan jag jobba vidare med den, och jag tycker faktiskt att den här bilden fortfarande drar lite väl mycket mot gult, och jag tycker också att den har en lite gröntonad känsla över sig som jag vill få bort, så jag kommer att fortsätta jobba med den här bilden, och det kan jag gör i reglagen för Temperatur och Toning. Jag tänkte att jag skulle börja med att dra ner Temperaturen lite, och göra den här bilden lite kallare, så där nånting, och sen så drar jag upp Färgtonen lite grann, så. Nu kan jag jobba vidare med det som jag vill få fram i bilden, och den här bilden känns lite väl underexponerad, så jag tänker bara dra upp Exponeringen lite i den, där kanske, så där nånting, nu tänker jag att bilden ser ganska bra ut, och att den känns lite mer modern, jag ska också ta och titta på hur den såg ut från början, så att jag har nånting att jämföra med, ja, den här bilden har ju helt klart förflyttat sig från 60-talet och in till idag. Du har säkert redan en massa gamla matbilder där du kan prova att jobba vidare med vitbalansen, du kan prova och se om det går att blåsa nytt liv i de här bilderna bara genom att justera just vitbalansen, kanske har du nån bild som ligger som du inte blev jättenöjd med, men som kan få en helt ny chans om du bara justerar vitbalansen i bilden, jag har också bifogat bilden på den här laxgrytan i raw-format i stödmaterialet till den här kursen, så du kan träna på den om du vill. I nästa avsnitt så tänkte jag visa hur jag jobbar med vitbalans för att skapa känsla och stämning i bilden.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto