Justeringslager i Photoshop

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Justeringslager i Photoshop

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Vill du gära ytterligare justeringar av hela bilden kan du använda justeringslager istället för att behöva gå tillbaka till Camera Raw.
Köp medlemskap
Jag kanske vill göra justeringar och förändringar i hela bilden, jag kanske tycker att den här bilden behöver ökas ytterligare lite grann i kontrasten till exempel, och då finns det lite olika sätt att göra det här på. Jag tycker att det absolut bästa sättet är att göra det med hjälp av justeringslager, och när man jobbar med justeringslager så lägger man liksom själva justeringen i ett lager för sig ovanför bilden som man håller på och jobbar med, och det gör ju att justeringen är frikopplad lite grann från bilden. Justeringslagren når jag också i symbolerna här längst ner, jag ska ta och minska arbetsfältet lite så att du ser vad det är jag jobbar med, nu kan du se lite bättre vad det är jag jobbar med. När jag klickar på den halvfyllda cirkeln så väljer jag att skapa justeringslager, och det jag ville jobba med var ju kontrast så jag går ner till Intensitet/kontrast och väljer det. Jag tar och möblerar om lite här så att du återigen ser vad det är jag gör, som du ser nu så har jag fått upp dels ett lager för det justeringslager som kallas för Intensitet/kontrast och jag har också fått upp en dialogruta, där jag får reglage för att justera Kontrasten och Intensiteten, så jag ökar på Kontrasten i bilden här lite grann, drar på rejält, och sen så kan jag stänga den här rutan med lilla krysset här uppe när jag är klar och fördelen med det här är ju att jag kan gå tillbaka när som helst och fortsätta justera kontrasten i bilden, och då klickar jag på kontrast-ikonen där, och så kan jag kanske minska tillbaka kontrasten lite grann om jag tycker att det blev lite för mycket, och så stänger jag ner den igen. Det fiffiga med det här är ju att jag kan gå tillbaka och redigera mina bilder långt i efterhand vartefter som jag har blivit duktigare på att redigera bilder, och jag kan också lätt slå av och på min justering som jag har gjort, och se om jag tycker att den tillför bilden nånting, och jag kan också jobba med olika justeringslager och till exempel lägga på en som heter Nyans/mättnad där jag kan jobba med färgmättnaden i bilden, om jag vill att färgerna ska bli skarpare eller mer nedtonade, nåt sånt kanske, och så stänger jag där, och nu till exempel när jag har lagt till nyans och mättnad så kanske jag tycker att jag vill ha ännu mer kontrast, och då kan jag lägga på ytterligare ett kontrastlager, eller ett Intensitet/kontrast-lager, ovanpå det här, så att jag kan jobba med bilden i flera steg, så, nu la jag på ytterligare lite kontrast där, och så stänger jag ner. Jag tycker att de här justeringslagren är väldigt smidiga att jobba med, och jag jobbar ofta med dem när jag jobbar med matbilder och vill jobba lite mer med detaljer i matbilderna.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter