Introduktion till programmet Photoshop

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Introduktion till programmet Photoshop

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Använd Photoshop när du vill arbeta med detaljer. Du kan till exempel plocka bort störande element, eller lägga till häftiga effekter.
Köp medlemskap
Nu har jag visat dig hur du kan göra justeringar i hela eller stora delar av bilden med hjälp av verktyget Camera Raw. Men vad händer om du vill rätta till en detalj i bilden, eller skapa en viss effekt i delar av bilden. Hur gör du då? Jo, det tänkte jag visa i de kommande avsnitten av den här kursen där jag ska berätta lite mer om hur du kan jobba med dina matbilder inne i själva Photoshop. Jag älskar programmet Photoshop. Där finns det oändliga möjligheter att skapa nästan vilken typ av bild som helst. Som när jag skulle göra ett recept för barn med utgångspunkt från en glutenfri pasta som var formad som olika rymdfigurer. Glutenfri pasta finns i vanliga fall i tre varianter som du är hänvisad till, vardag som fest i princip hela livet. Så jag ville verkligen visa hur lekfull den här pastan var. Jag kände att ett traditionellt matfoto inte skulle visa det. Istället fick jag upp den här bilden i mitt huvud. En bild där maten åker iväg på tallriken som förvandlas till ett rymdskepp och där köttbullar och pasta swishar genom luften, lite som i ett barns fantasivärld tänker jag mig. Nu hör det inte till vanligheterna att jag monterar ihop mina matbilder till rymdäventyr. Men faktum är att jag ganska ofta vänder mig till Photoshop när jag vill skapa en viss effekt eller snygga detaljer. En annan av de stora fördelarna med Photoshop är att jag inte behöver köpa något nytt, dyrt objektiv för att skapa vissa effekter. Det kan jag göra i efterhand. Jag behöver till exempel inte köpa ett dyrt så kallat Tilt Shift-objektiv för att skapa en konstnärlig effekt i bilden, det kan jag lägga på i efterhand inne i Photoshop. I vardagen använder jag Photoshop mest för att plocka bort detaljer eller störande element i bilden eller bara att snygga till den. I de kommande avsnitten av den här kursen kommer jag visa dig knep och metoder som jag använder för att göra finjusteringar eller rätta till detaljer i en bild. Men jag kommer också visa hur du kan göra snygga effekter i din bild. Som i den här bilden där jag lagt på ett fejkat kort skärpedjup. Men först så tänkte jag ägna ett avsnitt åt att prata om de begränsningar som Photoshop faktiskt har när det kommer till matbilder. Jag tänkte även prata om vad man kanske inte bör göra när man redigerar sina matbilder. Åtminstone inte om man vill att bilden ska illustrera ett recept eller produkt.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter