Introduktion till kurs om matbilder i Photoshop.

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Välkommen till en kurs som tar matbilder på allvar. Malin Randeniye tar dig genom alla moment från start till mål.
Köp medlemskap
♫ Musik ♫ Du kanske har hört någon säga att det ges ut alldeles för mycket kokböcker i det här landet, eller att alla har en matblogg nuförtiden. Det är lätt att tro att kokböcker och matbloggar bara är ett tidsfördriv, och att det är något som vi skulle kunna klara oss utan, men faktum är att det finns en otrolig sprängkraft i att inspirera andra människor till att laga mat, en kokbok eller en matblogg kan påverka en människas hela liv, och i slutändan också hela samhället. På senare tid har kokböcker och matbloggar fått oss att börja reflektera kring saker som hur vårt ätande påverkar miljön, hur livsmedelsindustrin använder tillsatser, och hur vi kan klara av utmaningar för folkhälsan. Förutom det så har kokböcker och matbloggare också gett upphov till en rad nya produkter som efterfrågas, nånting som faktiskt hjälper ekonomin att vända uppåt igen, såväl köksredskap som digitala appar säljs som aldrig förr, tack vare den inspiration som kokböcker och matbloggar ger. Att inspirera människor till att bli intresserade av mat, det är att vara del av en rörelse som för världen framåt, värderingar testas och idéer utvecklas hela tiden i matvärlden, en värld som ofta får kritik för att vara alltför trendkänslig, att trender som pulled pork bara poppar upp och sen försvinner, men pulled pork var inte bara en trend, det var en del av ett resonemang som fortfarande förs, nämligen den om hur vi äter och producerar kött idag. Diskussionen fortsätter och när vi spelar in den här kursen så handlar debatten inte bara om köttkvalitéer, utan också om mängden kött som vi konsumerar, därför är kokböcker om grönt det som toppar försäljningen just nu, det är inte bara trender utan det är en del av en utveckling. En annan sån parallell utveckling var att cupcake-trenden handlade om att få människor att bli mer kreativa i en värld där vi har tappat mycket av vår kreativa kraft. Du som fotar mat och delar med dig av dina bilder är en del av den här utvecklingen, hur maten framställs på bild påverkar i slutändan våra värderingar, om du vill kunna inspirera andra så behöver du kunna skapa den stämning som du vill i din matbild, du kan göra en hel del direkt i din kamera, men du kan också göra en hel del i efterbearbetningen av bilden. I den här kursen om att redigera matbilder kommer jag att ge dig verktygen för att driva din bild åt det håll som du vill, du behöver inte vara en skicklig fotograf, eller ha nån dyr utrustning, men du behöver veta vad du vill förmedla med den bild som du just har tagit. Jag vill önska dig varmt välkommen till den här kursen, när den är klar hoppas jag att du känner att du kan säga precis det du vill med dina matbilder. Välkommen!

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto