Ångra i Photoshop

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Ångra i Photoshop

Från kursen: Redigera matbilder i Photoshop

Det finns fler sätt att ångra dig i Photoshop. Ett snabbkommando samt en panel där du kan se flera händelser bakåt i tiden.
Köp medlemskap
Du kan också behöva ångra dig när du jobbar i Photoshop, så jag tänkte visa lite hur du gör det, och det enklaste sättet har jag också visat i verktyget Camera Raw, och det är ju att bara gå tillbaka det senaste steget genom att trycka Cmd + Z (PC: Ctrl + Z) beroende på om du sitter på Mac eller PC, då hoppar du tillbaka ett steg, och den hoppar fram och tillbaka mellan det sista steget du har gjort, så det kan vara bra att känna till om det var så att du råkade tabba dig till exempel när du gjorde nånting, så kan du bara trycka Cmd eller Ctrl och Z så hoppar den tillbaka ett steg. Men det kan ju också vara så att du vill ändra dig lite längre bak i dina misstag så att säga, och då för Photoshop en sorts loggbok över allt som du gör, och det gör den här uppe i det som kallas för Händelser, så när jag klickar upp här så ser jag allting som jag har gjort ända sedan jag öppnade mitt dokument, så här kan jag gå tillbaks i historiken om jag vet till exempel att jag har jobbat med övertoningar här, och jag tyckte inte det blev något bra, jag vill gå direkt till exponeringslagret som jag klistrade in och börja därifrån, då kan jag göra det, och jag har chansen en liten stund till att gå tillbaka och faktiskt lägga tillbaka den där övertoningen som jag hade jobbat med, jag kanske bara ville gå till den första övertoningen jag gjorde till exempel, men så fort jag börjar ändra nånting här nu, jag kanske lägger på en pensel eller nånting sånt där i mitt lilla lager, då är ju de två sista övertoningarna som jag gjorde förut borta, men jag tycker ändå att det är ganska smidigt att kunna gå in och kanske plocka bort ett helt segment som jag har jobbat med till exempel, bara genom att gå in här i Händelsehistoriken, och så kan jag gå in här och lägga till en ny övertoning, så där om jag vill det. Precis som när du jobbar i andra program som Word eller nånting helt annat, så kan det vara bra att spara dina projekt med jämna mellanrum, och för att alla lager och justeringar som du har gjort ska finnas kvar till nästa gång du vill jobba med ditt projekt, så ska du spara din fil som en PSD-fil, alltså en Photoshop-fil, och för att spara en sån fil så väljer du Arkiv > Spara som, och då kan jag till exempel välja att spara den här i Malin Matfot, och klicka Spara och trycker OK där.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter