Från kursen: Raw i Affinity Photo

Så fungerar overlayspanelen

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Så fungerar overlayspanelen

Från kursen: Raw i Affinity Photo

Från Overlays-panelen håller du koll på dina lokala justeringar. Här kan du växla tillbaka till gobalt läge, korrigera lokala justeringar du har gjort tidigare eller skapa helt nya.
Köp medlemskap
Jag nämnde kort fliken Overlays i en tidigare film, det var ju dit jag gick när jag var klar med min lokala justering och ville återgå till det globala läget igen men jag tänkte säga ytterligare några ord om det för jag kan bygga upp väldigt många lokala justeringar här om jag vill, i den här bilden så ser du att jag har en lokal penseljustering utöver Masterläget som alltid finns, det globala läget, och om jag då ser till att jag har den lokala penseljusteringen markerad så kan jag ju alltid gå in och välja min pensel igen och göra justeringar av det området som påverkas, det är det jag visade dig tidigare, den möjligheten har jag alltid kvar så länge jag markerar rätt sak i fliken Overlays, men om jag inte vill korrigera det här området utan snarare skapa en helt ny lokal penseljustering finns det två alternativ, antingen ser jag bara till att gå över till Masterläget igen, för så fort jag börjar måla med penseln så skapas det en ny penseljustering som du ser och då har jag två separata lokala justeringar som jag kan använda mig av, jag kan också skapa en ny genom att klicka på knappen här nere så att jag får det här direkt och du ser att jag både kan skapa penseljusteringar och även de här avtonade justeringarna som jag gör med verktyget Overlay, som du ser så finns det ingenting som hindrar mig att bygga upp många lokala justeringar och då jobbar med olika partier i bilden separat. Jag vill också nämna att du har spaken Opacitet här inne, så om du känner att dina lokala justeringar är ganska bra men lite för starka kan du alltid gå in och skruva ner effekten för en viss justering här, alltså istället för att ge dig in och pilla med spakarna i fliken Basic, så kan det här vara en lite smidigare väg i vissa fall, så sänka bara Opaciteten om du vill skruva ner justeringens effekt. Jaha, det var nog det jag hade att säga om den här fliken Overlays, det viktigaste är alltså att det är där du ska hålla koll så att du inte blir förvirrad när du växlar mellan att skapa nya justeringar och att redigera befintliga justeringar.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter