Från kursen: Raw i Affinity Photo

Den tekniska funktionen Profiles

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Den tekniska funktionen Profiles

Från kursen: Raw i Affinity Photo

Under Profiles kan du bestämma vilken färgrymd bilden ska få när du lämnar Develop-modulen. Om du inte kan så mycket om färgrymder är sRGB det bästa valet.
Köp medlemskap
Den här sista avdelningen som heter Profiles vill jag bara nämna lite kort, det är nämligen ingen justering utan bara en teknisk grej som har med arbetsflöde att göra, du minns säkert när jag förklarade att det är en raw-fil du arbetar på i grunden och att allt du gör i Develop hamnar ovanpå det och det är först när du trycker på knappen Develop som allting bakas ihop till en bildkopia och när det sker så tas också vissa tekniska beslut, bland annat vilken färgrymd bilden ska ha, för fram till dess har arbetet skett i en intern färgrymd som är optimal för just raw-justeringar inne i modulen Develop men när du lämnar den behöver bilden anpassas efter andra saker och det här med färgrymder kan vara en sån där grej som är klurig att få grepp om och det finns andra kurser på Moderskeppet som tar upp det så jag ska inte djupdyka i det här, men jag vill nämna det här så att du inte undrar vad avdelningen Profiles egentligen gör och om du inte redan har stenkoll på färgrymder hit och dit så kan du alltid låta det här vara kvar på det som börjar med sRGB här, då kommer du inte få några problem oavsett vad du hittar på med bilden sen, så låt bara den här avdelningen vara så kan du sova gott om nätterna, och har du stenkoll på färgrymder och färgprofiler och sånt så vet du nu vart du ska gå om du vill labba fram ett väldigt specifikt arbetsflöde för det är alltså här som det avgörs vilken färgrymd bilden kommer att få när du lämnar läget Develop.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter