Från kursen: Raw i Affinity Photo

Arbeta med snapshots

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Arbeta med snapshots

Från kursen: Raw i Affinity Photo

Snapshots ger dig en möjlighet att tillfälligt lagra olika varianter av din bild. Så att du i slutändan kan välja vilken du ska satsa på.
Köp medlemskap
När jag visade dig förhandsgranskningen i den förra filmen kunde du liksom spara undan ett visst stadium av din bildbehandling och sen återvända dit ifall dina fortsatta åtgärder gick snett, men tänkt om du vill spara undan många såna tidpunkter och kanske ha flera olika varianter av din bild för att i slutändan kunna välja vilken variant du vill satsa på, då ska du istället använda panelen Snapshots som jag hittar här nere, här kan jag nämligen när som helst spara undan hur alla mina spakar och knappar är inställda vid en viss given tidpunkt, så säg att jag till att börja med vill göra den här bilden svartvit, då går jag in under Tones och så kryssar jag i Black & White, sen kanske jag drar lite i spakarna och där har jag då en variant av min bild, men jag kanske skulle vilja testa en färgvariant också, och för att inte tappa bort min svartvita variant när jag stänger av svartvita läget så går jag till panelen Snapshots och sen klickar jag bara på den här knappen så att jag lagrar mina inställningar och sen kan jag i lugn och ro då testa ett annat spår och då gör jag nån slags färgvariant så att jag tar bort det här svartvita och så gör jag kanske en Split Toning så att jag får en kreativ toneffekt, jag drar lite i de här, så nånting, det är inte så noga här utan jag vill bara ta ett till Snapshot av hur bilden ser ut nu, och kanske en sista variant också, bara så att det här blir tydligt, så jag går in och sen drar jag lite på måfå här under fliken Basic också för att då få en avvikande variant och tar sen ytterligare ett Snapshot. Så, nu har jag lagrat alla de här tre varianterna och du ser att jag kan klicka mig tillbaka till de här olika tidpunkterna och kanske då välja vilken jag föredrar, så det här är ett sätt att ha kvar olika varianter även om du planerar att dra i reglagen på nytt sen, däremot så vill jag understryka och påminna dig om att du inte kan spara det här i själva filen, du minns säkert att jag har pratat om det tidigare, att du inte kan spara saker i det här läget Develop, så det är bara en tillfällig lagring och när du är klar måste du välja vilken av de här varianterna du vill ha när du sen trycker på Develop och går till vanliga modulen Photo där du kan spara bilden, så Snapshots sparas inte men de kan vara en hjälp när du arbetar med bilden. Det finns dock en väg runt det här med att Snapshots inte går att spara, det är det som kallas för Förinställningar och det ska jag prata om i nästa film.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter