Om kursen perfekta porträtt

Från kursen: Perfekta porträtt med Lightroom Classic 5-6

I den här kursen kommer du lära dig tekniker i Lightroom som du kan kombinera för att åstadkomma det perfekta porträttet.
Köp medlemskap
Hej och välkommen till kursen Perfekta porträtt. Ja, jag är ju medveten om att jag har lagt ribban väldigt högt. Genom att kalla den här kursen Perfekta porträtt titeln lovar ju väldigt mycket. Men ska man va helt ärlig nu ett perfekt porträtt vad det nu än är Det kan man låta sig ifrågasätta, det består ju av två delar. Den ena delen och den första delen är själva fotograferingen. Vi vill ju ha bra ljus, vi vill ha en bra pose och ett naturligt leende och vi vill ha skärpan precis rätt. Det jag kommer prata om i den här kursen är själva bildbehandlingen. Jag kommer gå igenom ett stort antal tekniker kan man säga. Som du kan använda på dina porträtt och vissa bilder som du redigerar kanske du bara använder ett eller två knep i andra bilder du kanske plockar flera stycken. Och kombinerar dom för att åstadkomma det här perfekta porträttet. Jag kommer bland annat prata om vitbalans,hur du sätter vitbalansen. Det kan ju låta enkelt men det är inte alltid så himla lätt. Jag kommer också prata om hur du hanterar blandljus så som bild med två stycken olika ljustemperaturer. Jag kommer prata om hur man beskär bilder. Jag kommer prata om något som heter kameraprofiler och hur det påverkar dina bilder och även ge nån rekommendation kring vilken kameraprofil som jag tycker att du ska använda. I kursen så kommer jag också att skapa förinställningar för penselverktygen så att du lätt och enkelt kan göra len och fin hy till exempel utan att det ser allt för plastigt och konstigt ut. Jag kommer prata om hur du bättrar på det som kallas för "Bokeh" Alltså dom här härliga cirklarna som finns i bakgrunden av bilder tagna med kort skärpedjup och verkligen få dom att poppa och liksom verkligen lyfta fram dom. Jag kommer också prata om ögon hur du lyfter fram ögonen och iris och gör det här så snyggt och verklighetstroget som det bara går. Jag kommer prata om motljusbilder hur du kan förstärka dom på ett snyggt och trevligt sätt och liksom verkligen få lite mer romantisk och varm känsla i dina motljusbilder. Så det finns en hel del tips, trix och tekniker i den här kursen som jag verkligen hoppas och tror att du kommer ha mycket nytta av. Och med det sagt så egentligen bara Kasta dig rakt in i den här kursen. Och jag hoppas att det ger nånting och att dom här teknikerna blir användbara för dig när du redigerar dina egna porträtt.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter