Välkommen till kursen Kom igång med din systemkamera!

Från kursen: Kom igång med din spegellösa systemkamera

Följ med läraren David Brohede och lär dig grunderna i att få bättre bilder med din systemkamera. Foto är inspirerande - och det är den här grundkursen också!
Köp medlemskap
(musik) Tänk att du har ett intresse som du kan kombinera med alla dina andra intressen. Oavsett om det är inredning, idrott, astronomi, hundar eller kanske naturupplevelser. Med en systemkamera i handen har du fantastiska möjligheter att skapa bilder som berättar det där lilla extra. När jag började fotografera med systemkamera 1997 så trodde jag att tekniken skulle vara lösningen på allt. Kunde jag bara allt om slutartider och bländare och fokusering, då skulle jag få superfina bilder. Men i efterhand insåg jag att bild så mycket mer än teknik. Idag ser jag det lite som att ta körkort. Du behöver lära dig trafikregler och grunder för att kunna köra bilen, men det intressanta är sedan vart du ska köra, inte exakt hur bilens mekanik fungerar. Och på samma sätt ser jag på kameran, jag vill att du ska kunna grunderna i hur den fungerar så att du sedan kan köra vart du vill och skapa de bilder du vill. Så tekniken ska inte vara ett hinder för dig, därför finns den här kursen för dig. Du kommer att lära dig hur du skapar olika fotoeffekter, hur du får bilder som är skarpa och lagom ljusa med rätt färgtoning. Du får koll på vad RAW är för någonting och andra viktiga kamerainställningar. Dessutom så får du följa med mig på ett antal fotograferingar där jag avslöjar hur jag ställer in kameran för att få bra bilder. Jag hoppas att du ska vilja följa med mig på den här resan, oavsett om du precis har skaffat din första systemkamera eller har haft en länge och den kanske blivit liggande i byrålådan. Mitt namn är David Brohede och jag älskar att fotografera med systemkamera. Jag har varit fotograf och utbildare i över 15 år och i den här kursen vill jag ge dig mina absolut bästa fototips och en stabil kunskapsgrund att stå på så att du kan känna dig trygg med din systemkamera och känna glädjen i att använda den. Varmt välkommen till kursen. Ta fram din kamera, ladda batteriet för nu kör vi! (musik)

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter