Fjärrstyr din kamera från mobilen

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Fjärrstyr din kamera från mobilen

Från kursen: Kom igång med din spegellösa systemkamera

Istället för separat fjärrutlösare med sladd, kan du med många kameror använda din mobil. På köpet kan du ofta se sökarbilden för att lättare komponera.
Köp medlemskap
Jag gissar att din mobil kan fungera som fjärrutlösare för din kamera. Det här är ju praktiskt för självporträtt eller gruppbilder där du själv ska vara med. Eller om du vill placera kameran på någon knepig plats för att få en häftig bildvinkel. Att fyra av kameran på distans är en finess med fjärrutlösare. Den andra finessen är att du kan undvika rörelseoskärpa när du trycker av. Så har du kameran på stativ för att fota med långa exponeringstider, då är en fjärrutlösare guld värd. Den klassiska fjärrutlösaren kopplas in med sladd till kameran. Men idag funkar din mobil som trådlös fjärrutlösare till många kameror. Så kolla det först för den har du ju redan. Din kameratillverkare har i så fall en app som du laddar ner. I den gör du en trådlös koppling till kameran. I vissa appar kan du bara trycka av men i de flesta kan du också se kamerans sökarbild i appen och på så sätt få ännu mer kontroll. Det här, det är ett kul sätt att fotografera. Det gör förstås självporträtt mycket enklare att ta. Jag sätter ibland kameran på ett enbensstativ och trycker av med appen. Då kan jag få lite ovanliga perspektiv även utan att behöva köpa en drönare.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter