Vill du ta fler vardagsbilder, kan du ställa in kameran för att vara beredd.

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Vill du ta fler vardagsbilder, kan du ställa in kameran för att vara beredd.

Från kursen: Kom igång med din spegellösa systemkamera

På samma sätt som du underlättar löpturen om du ställer fram skorna, kan du underlätta bildskapande genom att ställa in kameran.
Köp medlemskap
Forskning har visat att den som vill ut och löpträna kan hjälpa sig själv på traven bara genom att förkorta vägen till att komma igång. Ställ fram skorna och löparkläderna kvällen innan så är det lättare. Samma princip gäller för fotografering. Om din kamera är djupt begraven i en fotoväska långt inne i garderoben, då känns det jobbigt att rota fram den. Därför brukar jag ha min kamera liggande framme i köket eller vardagsrummet. Ett tips: Ställ in den så att den är beredd på de vardagsbilder du vill ta. Då kan du, när tillfället dyker upp, snabbt plocka fram kameran, knäppa ett par bilder och det blir inget stort projekt. Jag älskar att fotografera barnen i vardagen. Och då gäller det att kameran är beredd när tillfället dyker upp. Min kamera ligger ofta framme hemma, inställd på A, största bländare och auto-ISO. Då kan jag enkelt fånga ögonblicken med mina barn. Fundera på vilka bilder du vill vara beredd på och ha kameran inställd för dem när den ligger i väskan. Och ännu hellre, ha den liggande framme. Jag lovar att du får fler vardagsbilder.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter