Kursen är upplagd för att du ska få tydliga kunskaper och tips, som gör dina bilder bättre redan idag.

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Kursen är upplagd för att du ska få tydliga kunskaper och tips, som gör dina bilder bättre redan idag.

Från kursen: Kom igång med din spegellösa systemkamera

Du får koll på hur tid, bländare och ISO fungerar, och vilka fotoeffekter du kan skapa med dem. Dessutom lär du dig hur du får skärpa i dina bilder, hur blixten justeras och vilka smarta tillbehör som hjälper dig.
Köp medlemskap
Jag brukar tänka att fototeknik är fem saker... Exponering... ...att få en lagom ljus bild. Fotoeffekter... ...skapa kreativa effekter med slutartid och bländare. Skärpa... ...att få skarpa bilder när du vill ha det. Komposition... ...själva grundstenen i bildberättandet. Och till sist, timing... ...att fånga rätt ögonblick. Precis så här är den här kursen uppbyggd. Kursen olika kapitel går igenom de här sakerna i denna ordningen. Dessutom får du lite kunskap om blixtfoto och menyinställningar i kameran. Sist tar jag med dig på några olika fotograferingar där jag använder kursens kunskaper så att du får en bra helhetsbild. För att gå igenom kursen behöver du bara systemkameran och ett standardobjektiv. Men jag kommer också att visa hur du kan ha nytta av andra objektiv och tillbehör. Till exempel ett telezoom. I kursen använder jag olika kameramärken så du kan följa med oavsett vilken systemkamera du har. Jag kommer att visa generella principer. Men ibland kan du behöva kika i manualen till just din kamera för att få koll på funktioner och knappar på den. Så leta gärna fram manualen, är du som jag vill du gärna ha den nerladdad eller bokmärkt i din mobil, så att du alltid har den med dig. Missa inte stödmaterialet till kursen, där sammanfattningar, tips, fotoövningar som jag hoppas kan ge dig en kick framåt.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter