Från kursen: Vinterfoto

Vinterlandskapet

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Vinterlandskapet

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig hitta och fotografera fina motiv för vinterfotografering. Vackra landskap täkta av vit snö inspirerar till fotografering.
Köp medlemskap
Ett av de vanligaste motiven människor tänker på när man säger vinterfotografering är de stora och vackra vidsträckta landskapen. Det blir ofta väldigt vackert när snön lägger sig som ett täcke och tar bort de störande detaljerna på marken. Om du är i din hemmiljö och fotograferar så känner du säkert till några ställen med vacker utsikt. En bra sak är att försöka komma upp på en höjd så att du tittar ner på en del av landskapet. Rent fotograferingsmässigt hittar du vanligtvis det trevligaste och mest intressanta ljuset när solen står ganska lågt eller precis under horisonten. Då får ditt landskap form och struktur av det lågt positionerade ljuset. Timmarna närmast soluppgången och solnedgången behöver du helst vara redo med kameran, alltså. Olika väder och tid på dagen påverkar utseendet på ditt landskap och himmel väldigt mycket. Så återkom gärna till samma motiv vid andra tidpunkter och andra förhållanden för att försöka tajma in det riktiga höjdarljuset. När du väl tar bilden är det viktigt att din horisont är så rak som möjligt om du vill ta en vacker och klassisk landskapsbild. Bilder känns snabbt obalanserade om den är bara någon grad sned. Ta gärna hjälp av guidelinjer om du har sådana i din kamera. Och har du något spännande att ha med i förgrunden kan du med fördel sänka kameran närmare marken. Då kommer din landskapsbild att få ytterligare en dimension och betydligt mer djup. ♫ Musik ♫

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter