Från kursen: Vinterfoto

Så funkar kursen om vinterfoto

Från kursen: Vinterfoto

Fotograferna Filip och Fredrik beskriver hur kursen om vinterfoto är upplaggd och vilka förutsättningar som finns för att du ska kunna följa med i den.
Köp medlemskap
– Den här kursen passar allra bäst för dig som är ganska ny inom fotografering. Men även för den lite mer erfarne finns det mycket inspiration att hämta om du följer med i den här kursen. Kursen är utformad så att den ska gå att använda med vilken kamera du än har och vill fotografera med. Vi kommer att använda både systemkameror och olika smartphones när vi tar exempelbilder för att visa dig. Kamerainställningarna vi kommer att prata om är väldigt grundläggande funktioner som finns i alla kameror. – Vi kommer att använda begreppen 'kameran' eller 'din kamera' under kursens gång. Och då inkluderar vi även den kamera som finns i din mobil, alltså inte bara en riktig systemkamera. Du kommer att få tips på olika passande motiv för vinterfoto, hur du ser till att din bild blir tillräckligt ljus och kontrastrik, och hur du kan utnyttja kompositionsregler för att få snygga och berättande bilder. Du kommer också att få ett gäng regelrätta recept på bilder som du själv kan testa att ta. Praktiska tips för att fotoupplevelsen ska bli behaglig samt hjälp för att undvika de absolut vanligaste nybörjarmisstagen. – De fakta vi kommer att ge dig kommer att bli värdefulla kunskaper först när du själv testar dem. Så för att informationen ska fastna, se till att inte bara titta på alla avsnitten i den här kursen. Utan se också till att faktiskt komma ut och fotografera och testa kunskaperna som vi berättar om här skarpt. Det enda som behövs är kameran i din smartphone, kunskaperna är desamma om du vid ett senare tillfälle vill använda en systemkamera. Och ta också en snabb titt på stödmaterialet till den här kursen. Där finns kom ihåg-material som du kan skriva ut och ha i bakfickan om inspirationen tryter, eller om du vill repetera och minnas. Det var det, va? – Mm.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter