Från kursen: Vinterfoto

Rengör linsen innan du fotograferar vinter

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap nu

Rengör linsen innan du fotograferar vinter

Från kursen: Vinterfoto

Det råder ingen brist på fukt, vatten och is utomhus på vintern. en del hamnar på din kameralins. Skaffa och använd putsdukar för bästa resultat.
Köp medlemskap
I det här kapitlet kommer jag och Filip att ge dig praktiska tips för att din fotograferingsupplevelse på vintern ska bli så bra som möjligt. De här tipsen kommer att göra att du slipper många frustrationer som annars är så vanliga för vinterfotografer. Först vill jag prata med dig om något som ligger mig nästan obehagligt nära hjärtat – och det är putsdukar. Vatten och fukt är inte något som det råder direkt brist på ute på vintern. Det är tyvärr något som i tid och otid letar sig fram till din lins och lägger sig där och stör dina bilder. Ibland kan det faktiskt ge en fin känsla till bilden. Men jag vill helst själv bestämma när den ska vara närvarande. Ha alltid en putsduk nära till hands när du är ute och fotograferar. Ta gärna också för vana att alltid torka av linsen innan du ska börja fotografera. Är det en smartphone är det dessutom mer en regel än undantag att det finns fettfläckar från dina chipsfingrar på linserna. Putsduken fixar även dessa och ger dig en så bra optisk kvalitet som bara är möjligt. Putsdukar finns att köpa i alla butiker som säljer fotoprylar och det skadar inte att ha ett gäng på lager. Det är en billig försäkring mot stora frustrationer på dina fotograferingar.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter