Från kursen: Vinterfoto

Porträtt med upplättning av snö

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Porträtt med upplättning av snö

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig hitta och fotografera fina motiv för vinterfotografering. En fördel när det gäller vinterfoto är att snötäcket skapar fantastiskt ljus för porträtt.
Köp medlemskap
En fantastisk sak med snö är att det är vitt och därför väldigt bra på att studsa ljus. Det är någonting du kan utnyttja till en fantastisk fördel för dig som fotograf när du ska ta porträtt. Vanligtvis när man ska porträtt är det ofta utmanande att få in ljus i ögonen och ögongloben på den du fotograferar. Ljus in i ögonen behöver du för att de ska få färg och kontrast och liv. Det är otroligt stor skillnad i bilder på ögon som får ljus och sådana som hamnar mer i mörk skugga. I stort sett allt ljus kommer ovanifrån. Vi får ljus från solen, himlen eller lampor. Alla har en tendens att befinna sig ganska högt upp. För att ytterligare försvåra så har människor inbyggda solskärmar över ögonen här som skuggar dem. Superbra på savannen när man ska jaga gasell och inte vill bländas, men inte så bra när man ska vara med på bild och ska få liv och färg i sina ögon. Det magiska med ett vitt landskap är att det studsar tillbaka ett mjukt och vackert ljus från marken tillbaka in i ansiktet och in i ögonen. Resultatet är riktigt snygga porträtt. Ta med dig någon du vill ta ett fint porträtt av ut på vinterpromenad och testa att ta porträtt i snön. Titta gärna var ljuset kommer ifrån och vänd din modell mot ljuset om det är mulet, eller ställ in din modell i skuggan om solen strålar. Huvudsaken är att personen du fotograferar ser mycket snö på marken nära där hen står. Då kommer personen att få ljus från det här utrymmet in i ansiktet och porträttet kommer att få ett mycket vackert ljus. Och ögonen kommer att stråla. ♫ Musik ♫

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter