Från kursen: Vinterfoto

Leta efter detaljerna i vintermiljön

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Leta efter detaljerna i vintermiljön

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig hitta och fotografera fina motiv för vinterfotografering. Frostbeklädda detaljer och istappar passar fint för att få lite variation i sitt bildspråk.
Köp medlemskap
En sak som är lätt att glömma bort när man fotograferar är att variera sina motiv och sitt bildspråk. Om du ska visa upp fem olika bilder från en vinterpromenad på sociala medier kan det vara lite tråkigt om alla visar landskapsvyer. Om du varierar landskapsbilder med mer tajta bilder på mindre detaljer så får samlingen helt plötsligt en betydligt mer intressant berättelse. Vad kan det vara för detaljer då? Ja, mycket kan göras vackert på bild med lite fotokärlek. Finns det istappar, är de genomskinliga och kan kombineras fint med bakgrunden, kanske? ♫ Musik ♫ (Pågår i en halv minut.) Frostbeklädda bär kan vara en fin detalj att ta bild på. Finns det rönnbär eller nypon någonstans, till exempel? Hittar du några löv som fått en snygg frostig hinna som kan passa bra på bild? Har det bildats iskristaller på växter, buskar och träd? Det finns många spännande motiv att hitta om du medvetet försöker hitta fina detaljer i vinterlandskapet och de kommer att vara perfekta som delar av en fin fotoberättelse.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter