Från kursen: Vinterfoto

Kondens på kameran vid vinterfoto

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Kondens på kameran vid vinterfoto

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig undvika ett vanligt misstag inom vinterfoto. Kondens orsakad av skillnader i temperatur mellan omgivning och kamera.
Köp medlemskap
Det är som julafton när jag känner att jag kanske har fångat en riktig pangbild. Ibland händer det att jag fångar den redan på förmiddagen men ska kanske fortsätta att fotografera på eftermiddagen. Då kittlar det i fingarna att ta upp kameran under lunchen inne i värmestugan. Men det gäller att se upp där. Så fort kameran tas upp i värmen från den kalla fickan eller ryggsäcken så bildas det ofta, om inte alltid, kondens på objektivet. Det här kan ta ganska lång tid att få bort, eftersom temperaturskillnaden som är med och skapar det här mellan det kalla objektivet och den varma stugan, det tar en stund för det att jämna ut. Så det gäller att ha is i magen och låta utrustningen vara kvar i den här lite kallare väskan eller kallare fickan tills fotodagen är slut. Då slipper man problematiken med kondens.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter