Från kursen: Vinterfoto

Fyll bildytan med det som är viktigt

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap nu

Fyll bildytan med det som är viktigt

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig hur du undviker de vanligaste kompositionsmissarna hos nybörjare. Huvudet mitt i bilden och för mycket detaljer runt ditt motiv.
Köp medlemskap
Det första och enklaste tipset att använda sig av i sitt fotograferande är att utnyttja hela bildytan till det som faktiskt är viktigt för bilden och det du vill berätta med den. Så lite som möjligt av det som inte aktivt ska vara med i bilden ska finnas med. Ett bra sätt att göra det på är att röra på dig och se till att ställa dig på platsen ute i verkligheten som ger dig den komposition som du vill ha. Om en människa är ditt huvudmotiv, gå såpass nära att den delen av människan som du vill ta bild på fyller ut en stor del av din bildyta. Är det en liten detalj som är ditt huvudmotiv, gå så nära du kan. Men tänk på att kameran behöver ett litet avstånd för att kunna få fokus på ditt motiv och det är vanligen kortare om du fotograferar med en smartphone än med systemkamera. Ja, så länge du inte har specialobjektiv till systemkameran. Nästa gång du tar upp din kamera för att ta en bild, var inte en lat fotograf. Rör på fötterna och fyll ut bildytan med det allra viktigaste.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter