Från kursen: Vinterfoto

Fotografera i blå timmen på vintern

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Fotografera i blå timmen på vintern

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig fotografera i blå timmen. Precis innan soluppgång och efter solnedgång finns det väldigt mjukt och vackert ljus för fotografering av vintermotiv.
Köp medlemskap
Den blå timmen. Det är det här magiska ljuset som infaller precis innan solen går upp på morgonen och precis efter att solen går ner på eftermiddagen. Då måste man faktiskt vara där med kameran om man tycker om att fotografera vintermiljöer. En förutsättning för att verkligen få den här magiska blå timmen är att himlen molnfri. Här har jag hittat ett träd precis efter solen har gått ner uppe i norra Sverige. Och det finns några utmaningar i den blå timmen, där den största kanske är att solen har gått ner och ljuset börjar sakteliga försvinna. Så det kan bli så att slutartiderna blir lite längre än vad man önskar. I vissa fall kan man behöva stativ. Min andra utmaning med det här trädet var att få det frilagt. Då provade jag med en massa olika vinklar för att få en behaglig komposition, så att trädet blev frilagt. Jag provade stående bilder, liggande bilder och lite olika brännvidder. Den här bilden blev jag som mest nöjd med där jag har lagt objektivet och kameran nära trädstammen för att skapa en linje som får ögat att sugas in i bilden. Sedan ett frilagt träd upp mot himlen. Det som vara ganska mycket utmaning är de här björkarna i nedre tredjedelen i bakgrunden. Dem hade jag gärna tagit bort. Men det är så det är i naturen, ibland så hittar man inte den helt perfekta miljön. Då får man göra det bästa av saken och jobba därefter.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter