Från kursen: Vinterfoto

Färg på kläder i vinterlandskapet

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Färg på kläder i vinterlandskapet

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig hur du med färg på kläderna kan ge dina bilder en välbehövlig färgklick i det kalla och bleka vinterlandskpapet.
Köp medlemskap
I ett landskap som till största delen består av gråa, vita och blåa toner får man en väldigt stor fördel i sin komposition om man lägger in något av en starkt kontrasterande färg, till exempel rött. Färgglada blommor och bär som tittar fram under snön är inte ovanliga i naturbilder tagna på vintern. Ett enkelt och smart sätt att få in en färgklick i sina landskapsbilder är att själv se till att ta med dig färg. Ja, hur gör du då? Jo, du tar på dig färgglada kläder om du ska ta självporträtt eller be din kompis att bära starka färger om du vill ha med hen i bild. Ögat kommer automatiskt att dras mot det som har kontraster i miljön och dynamiken mellan människan och miljön blir mycket mer spännande än om personen skulle se ut som på den här bilden. Här kan det ta några sekunder innan man överhuvudtaget upptäcker personen. Och posen och färgen på kläderna gör att personen smälter in i bakgrunden och miljön. Ofta kommer man på det här väl ute på plats och då är det svårt att byta jacka. Men nu vet du om vilken fördel det är så du kommer att tänka på det här hemma redan innan du ger dig ut i snön med kameran i högsta hugg.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter