Från kursen: Vinterfoto

Det ensamma trädet i snön

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap nu

Det ensamma trädet i snön

Från kursen: Vinterfoto

Lär dig hitta och fotografera fina motiv för vinterfotografering. Det ensamma trädet är ett säkert motiv som finns nästan överallt.
Köp medlemskap
Välkommen nu till ett nytt kapitel i den här kursen. I det här kapitlet kommer jag och Fredrik att ta dig med till några klassiska motiv inom vinterfoto. Det är olika typer av motiv som går att hitta både på vintersemestern och när snön ligger vit i dina egna hemtrakter. Motiven är relativ enkla att hitta och kommer att ge dig en bra spark i baken in i fotograferingsgenren vinterbilder. Du kommer dessutom att få ett gäng höjdarbilder att visa för dina vänner och bekanta om du letar upp de här motiven. Första motivet jag vill visa är det jag kallar Det ensamma trädet. Träd är ganska vanligt förekommande i och utanför vårt avlånga land. Hittar du ett ensamt träd någonstans och helst också en jämn och ren bakgrund så kan du ta en stilistisk och snygg bild. Ju färre detaljer som kommer med i din bild som inte tillhör trädet eller marken, desto bättre är det. Placera dig gärna ganska lågt om du vill att trädet ska se stort och lite hotfullt ut. Om du mer vill signalera att trädet är litet och ensamt så kan du backa undan och zooma in med kameran eller ditt objektiv istället. Lämna gärna utrymme runt trädet om det inte innebär att fler detaljer kommer med i din bild och stör din komposition. ♫ Musik ♫

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter