Från kursen: Fotografera vatten

Fotografera vatten: Vilket är ditt vatten?

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap nu

Fotografera vatten: Vilket är ditt vatten?

Från kursen: Fotografera vatten

Välj ett vatten och lär känna det - oavsett om det är en bäck, en tjärn i skogen eller en kustbit. Besök och fotografera vid olika tider på dagen och året.
Köp medlemskap
(Kluckande vatten) "När vi vaknade var hela havet fullt av islossning. Otroliga tabernakel tågade förbi, förda av en mild sydväst. Gnistrande, bildsköna. Stora som spårvagnar, katedraler, urtidsgrottor, allt. De bytte färg precis som det behagade dem. Isblått, grönt och på kvällarna orange. Tidigt på morgonen kunde de vara rosa." Det här är bok som heter Anteckningar från en ö. Den är skriven av Tove Jansson, som du säkert känner igen från Mumintrollen. Tove och Tuulikki (Pietilä) hade en stuga ute i skärgården där de bodde och arbetade under stora delar av året, från maj till oktober, tror jag. Den här boken är alldeles, alldeles underbar i sin enkelhet. Tove skriver om stormarna som river och hur månen speglar sig i gloet. Tuulikki har illustrerat väldigt vackert. Tove och Tuulikki verkligen älskade sin ö och sitt hav. De kände sin ö och sitt hav, hur bra man nu kan känna ett vatten. Vilket är ditt vatten? Mm, om du inte har ett vatten så tycker jag verkligen att du ska hitta ett vatten, ett vatten som är ditt. Det kan vara en bäck i villaområdet du bor i. Det kan vara en tjärn i skogen som du brukar gå förbi ofta. Eller en liten bit kust ute vid havet. Och så besöker du det här vattnet ofta. Under olika årstider. Både morgon, middag och kväll. Upplev också det här vattnet under olika typer av väder. Det kan regna, det kan vara sol och det kan vara den första snön som faller. Och så upplever du det här vattnet och lär känna det här vattnet. Upptäck allt som finns där. Och så fotar du, förstås. Det finns ju sällan bara en bild att hämta vid ett vatten. Själv sitter jag vid sjön Viken nu, där min familj har en stuga. En riktig, riktig ynnest. Det var min farmor och farfar som byggde stugan så jag har vuxit upp här, faktiskt. Jag har gått längs strandpromenaden från kollot ända ut till udden, här där jag sitter nu, många, många gånger. Det finns jättemånga vyer att fastna vid längs vägen. I det här vattnet har jag badat från klippor och bryggor, bland näckrosor och skräddare. Jag har åkt båt och stirrat ner i djupet och letat efter konstiga, spännande, magiska grejer. Jag har verkligen varit i och vid det här vattnet hur mycket som helst och jag verkligen älskar det. Jag fotar det så klart om och om och om igen. Precis så hoppas jag att du kommer att känna med ditt vatten. Framför allt att du nu har färdigheten och inspirationen att fånga det vattnet precis som du vill. Och att du då får fram det vattnets personlighet på bästa sätt. Så tills vi syns och hörs nästa gång, Ha det riktigt, riktigt bra. Hej då! ♫ Musik ♫ Kanske att jag ska ta ett litet bad. ♫ Musik ♫

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter