Från kursen: Fotografera vatten

Vilka vatten kan du fotografera?

Från kursen: Fotografera vatten

Vatten kan vara en lugn sjö, ett stormigt hav, kraftfulla forsar och vattenfall, strilande bäckar, små vattenpölar men också is, regn, dimma och dagg.
Köp medlemskap
Vatten är ju inte bara vatten. Det kan vara en lugn sjö, ett stormigt hav, kraftfulla forsar och vattenfall, strilande bäckar, små vattenpölar men också is, regn, dimma och dagg. Det mesta av det här kommer jag att beröra i den här kursen på ett eller annat sätt. Jag vill att du verkligen ska se vattnet som finns runt omkring dig, att du upplever det, lär känna det och sedan fångar det på bild. Därför har jag en uppgift till dig redan nu. Jag vill att du bums – du kan få titta på några avsnitt till om du vill – men nästan bums, tar på dig kläder efter väder, ger dig ut i ditt närområde, alltså tar dig en liten promenad, och noterar vilka vatten som just du har omkring dig. Jag bor i Jönköping och har turen att ha tre sjöar inom gångavstånd. Det är ju självklart lyxigt på sitt sätt. Men det finns faktiskt andra vatten som jag besöker oftare. En liten damm i parken nedanför huset, en bäck längs mitt vanliga promenadstråk och utökar jag promenaden med några kilometer finns en å med vattenfall. Och sedan, inte att glömma, alla vattenpölar som poppar upp på gatorna efter en regnskur. Så en himla massa vatten. Du och jag kommer att kika närmare på olika typer av vatten och hur du kan fånga dem. Vi kommer dock att hålla oss över vattenytan, så inget undervattensfotande. Men för den delen, var inte rädd att befinna dig delvis i vattnet när du fotograferar. Det kommer jag att återkomma till. Så ta en promenad nu och se vattnet omkring dig, det som i princip finns utanför dörren och inte kräver att du måste ta dig någonstans. För där, i det vattnet, finns det garanterat motiv. Vare sig det är en stor vattensamling eller en lite mindre.

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter