Från kursen: Fotografera vatten

Fotografera vatten: Splash i sjö

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Fotografera vatten: Splash i sjö

Från kursen: Fotografera vatten

Följ med när Sanna tar sig ut till en udde i skymningen. Där ska hon fotografera stenar som plumsar i vattnet i den blå timmen.
Köp medlemskap
Ja, nu står jag ute på en udde här. Solen går alldeles strax ner. Jag tror att det är typ fem minuter kvar eller någonting. Jag tänker att jag vill ta en bild här på det ganska lugna vattnet i den blå timmen. Jag hoppas att det blir lite den här blåa känslan som känns väldigt lugn och harmonisk. Och så vill jag kasta en sten i vattnet så att jag fångar en riktig splash-bild. För det behöver jag kort slutartid, så att jag verkligen fryser den här splash-grejen som kommer att hända. Och jag behöver också aktivera bildserietagning så att jag kan fota många bilder mycket, mycket snabbt så att jag verkligen ser till att jag får rätt ögonblick, så att jag träffar det, så att säga. Så att jag ökar mina chanser. Jag kommer också att behöva stativ för jag måste ju också kasta stenen själv, förmodligen, om jag inte får lite hjälp av min medhjälpare som filmar just nu. Så stativ känns som att det är bra grej. Så jag kommer att gå runt lite här och se hur jag ska komponera. Var ska stativet stå och var ska jag kasta min sten? Så det gäller att snabba på lite nu så att det inte blir alldeles för mörkt. Jag börjar. ♫ Musik ♫ Nu har jag ställt upp stativet här. jag tänker att jag vill först prova att få en ganska ren bild, så jag kommer inte att ha något i förgrunden. Det blir direkt vatten och kanske möjligtvis lite horisont längst bort. För jag tänker att det kommer… Själva den här splashen kommer ändå att vara det som är huvudgrejen. Så jag börjar så. Sedan kommer jag också att testa lite med att få med stenen som är här i förgrunden för att se om det blir bra eller dåligt. Jag vet inte riktigt, man får testa sig fram lite. Men nu börjar i alla fall ljuset att sjunka och förhoppningsvis blir det lite blåare toner. ♫ Musik ♫ (Räknar "Ett, två, tre". Snabba slutarljud, högt plask.) Ja, det mörknade ganska så snabbt när det väl mörknade. Tyvärr blev det inte riktigt så där den blå timmen som jag hade velat ha. Men jag tror ändå att jag har kunnat få några justa splash-bilder. Vi får se när jag kommer hem och laddar in bilderna i datorn. Det blev för mörkt för att ens ha en förgrund med stenen, så det fick jag helt enkelt skippa. Det är ju sådant som händer. Man får testa och prova och se vad som funkar. Och så får man se också hur ljuset ligger på. Men jag är jättespänd på att se resultatet. Om inte annat så har jag ju haft en ganska så mysig stund här ute. Trots myggen. ♫ Musik ♫

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter