Från kursen: Fotografera vatten

Fotografera vatten

Från kursen: Fotografera vatten

Den här kursen lär dig fotografera vatten på ett medvetet sätt, så att dina vattenbilder både blir mer intressanta och fulla av stämning.
Köp medlemskap
♫ Musik ♫ Hej, hej! Jag är född i fiskens tecken. Som liten lekte jag sjöjungfru i sjöar, pooler och hemma i badkaret. Jag bangar aldrig ett morgondopp, kan sitta länge och bara stirra på en sjö. Och när jag är på kontoret och arbetar så lyssnar jag gärna på ljudet av regn eller vattenkluck i mina hörlurar. Vatten är magiskt. Det reflekterar, rinner, faller, skummar och vågar, drippar och droppar, frostar och fryser. Vattnet skänker såväl lugn som äventyr. Det fascinerar och väcker fantasin. Vatten fyller både mitt och ditt liv på många olika plan och ändå är det så mystiskt och hemligt. Det lever liksom sitt eget liv, även om vi försöker tämja det. Det är i konstant förändring. Och så gömmer det garanterat grejer i sitt djup, vilket i sig är ganska nervkittlande. Den här kursen är för dig som älskar vatten och som vill föreviga vattnet på bild. Jag heter Sanna Lund och jag är både sjöjungfru och lärare. Jag kommer att guida dig till att fotografera vattnet på ett mer medvetet sätt, så att dina vattenbilder blir mer intressanta och fulla av spänning. Tillsammans kommer du och jag att dyka ner i olika vatten. Du kommer att få kunskap om slutartider och utrustning för ditt vattenfotande. Jag kommer att ge dig kompositionsknepen som passar perfekt när det handlar om just vatten. Vi kommer att kika på vattnets karaktär och rörelse, väder och årstider, speglingar och en massa annat. Du kan faktiskt följa med i den här kursen oavsett om du fotograferar med din mobilkamera eller systemkamera. Men jag kommer att gå in på några kamerainställningar och viss utrustning. Dem kommer jag att prata kring med en systemkamera som utgångsläge. Jag kommer också att utgå från att du har lite koll på din kamera och kan grunderna, som att justera exponering med slutartid, bländare och ISO. Så klä på dig vadarbyxorna och fäll upp paraplyet. Nu blir det vattenfotografering. (Ropar) Välkommen till min fota vatten-kurs!

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter