Från kursen: Fotografera fåglar

Var i ögonhöjd med motivet

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Var i ögonhöjd med motivet

Från kursen: Fotografera fåglar

Fågelfotograf Jan Gustafsson delar med sig av tips om hur han gör för att fånga riktigt fina och väkomponerade fågelbilder.
Köp medlemskap
Att vara i jämnhöjd med motivet. Vi har en stor gräsmatta framför huset och här sitter jag på min altan och fotograferar strandskator, har det bra, men blir bilderna bra, en av bilderna blev så här. Är det en bra bild? Jag tycker inte det för vid fågelfotografering gäller samma regler som när du fotograferar människor, uppifrån och ner blir sällan bra, den här bilden tycker jag är mycket bättre när jag tog den låg jag ner på altanen, och då kom jag mer i jämnhöjd med strandskatan, som du ser blir det mer kontakt, mer närhet till fågeln än när jag satt i stolen på altanen, som fågelfotograf får du inte vara rädd för att krypa lite och skita ner dig. Men är detta en bra bild? Jaa, men det kanske inte jag ska bedöma som har tagit den, men jag tycker det är en rätt okej bild, men absolut ingen toppenbild, för trots allt är det bara en fågel på en gräsmatta rakt upp och ner, det konstnärliga inslaget är inte så jättestort, den här bilden tycker jag är mycket bättre den närmaste fågeln är skarp och den lite längre bort är oskarp, det ger djup och liv i bilden, och det är ett knep som jag ofta använder mig av. Sista avsnittet i detta kapitlet handlar om att ta många bilder när det händer nåt.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter