Från kursen: Fotografera fåglar

Fågelfotografering - Världens bästa hobby

Från kursen: Fotografera fåglar

Fågelfotografering är spännande, tekniskt utmanande och kreativt. Lyckas du får du fantastiska bilder som imponernar. Som bonus får du uppleva härlig natur.
Köp medlemskap
Varför är det så roligt att fotografera just fåglar? Nu ska du få fem olika anledningar till varför det är så roligt att fota fåglar. 1. Det är spänningen, det finns stora likheter med jakt, jägaren måste komma inom skotthåll, sikta och trycka av, fågelfotografen måste komma inom fotoavstånd, sikta och trycka ner avtryckaren, men det finns också en stor skillnad, fågelfotografen behöver aldrig ha dåligt samvete för att han dödar oskyldiga fåglar. 2. Tekniken, många är tekniskt intresserade som jag, fågelfotografernas stora teleobjektiv och fantastiska kameror, jag kan prata i timmar med mina kompisar om kamerans olika inställningar, allt för att få den optimala bilden. 3. Bildskapandet, att få släppa loss den kreativa sidan inom sig upplever många som väldigt positivt, det är både roligt och avkopplande på samma gång. 4. Bilderna! Är bilderna viktiga? Ja absolut! Det optimala är att du har roligt när du är ute och fotograferar och det roliga fortsätter när du har kommit hem, när du har laddat in bilderna i datorn och ser att de är bra, då kan du lägga ut de bästa på sociala medier, för det har aldrig varit så lätt att sprida sin bilder som det är idag. 5. Förstoringar, dina bästa bilder gör du förstoringar av och hänger hemma på väggarna, du kan också ställa ut dina bilder, har du tillräckligt många bilder kan du göra en egen utställning, har du inte så många bilder kan du göra en utställning tillsammans med andra naturfotografer. Nu har du fått fem skäl till varför du ska fotografera fåglar och som inte det var nog ska du få en anledning till, för när du är ute och fotograferar får du frisk luft och lita lagom mycket motion, det kan aldrig vara fel. Nästa avsnitt heter Gå inte över ån efter vatten.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter