Introduktion till onlinekursen om bildkomposition

Från kursen: Bildkomposition för fotografer

I den här kursen lär du dig hur du kan tänka när du ska skapa dina bilder för att de ska bli mer estetiskt tilltalande för fler människor.
Köp medlemskap
♫ Musik ♫ Bildkomposition är bland det absolut viktigaste som finns inom fotografering, det är ofta det som gör skillnaden mellan: "Wow, vilken bild" och "Mja, okej, ett motiv" när man ser en bild, men vad är bildkomposition egentligen Camilla? – Jag skulle vilja säga att det är det som skiljer sig mellan en person som tar en bild och en person som skapar en bild, att ta en bild, det kan vem som helst, det är bara att trycka på en knapp, men när man däremot skapar en bild så ser man i större utsträckning bildytan som en tom tavla som ska fyllas med innehåll, att placera sitt huvudmotiv på något speciellt sätt eller ett speciellt ställe, att fundera kring hur bakgrunden ser ut och att välja bort objekt i sin bild, allt det där kallas att komponera sin bild. – Och i den här kursen ska vi berätta för dig hur du kan tänka när du ska skapa dina bilder för att de ska bli mer estetiskt tilltalande för fler människor. – Jaa, du kommer få lära dig enkla regler som tredjedelsregeln och ledande linjer men även få tips om hur du kan tänka när du ska välja objektiv beroende på hur bilden ska komponeras eller hur en bilds så kallade negativa yta påverkar din bild. I den här kursen kommer du få en väldigt användbar verktygslåda som kommer hjälpa dig att skapa imponerande bilder.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter