Kapitelintroduktion - Kompositionsregler

Lås upp avsnittet

För att kunna se avsnittet behöver du ha tillgång till kursen via ett medlemskap. Köp medlemskap

Kapitelintroduktion - Kompositionsregler

Från kursen: Bildkomposition för fotografer

Ett kapitel med alla klassiska regler som gör att du systematiskt kommer kunna ta snygga bilder som uppskattas av både dig och alla du visar dem för.
Köp medlemskap
♫ Musik ♫ För att bli en riktigt skicklig fotograf som konsekvent skapar fina bilder så har du en enorm fördel om du lär dig att behärska ett gäng ganska grundläggande bildkompositionsregler, i det här kapitlet så kommer vi att gå igenom många av de här och berätta för dig hur de kan användas för att skapa bilder som upplevs som tilltalande. – Mm, och det är inte vi som har kommit på de här reglerna utan det är riktlinjer som bildskapare har använt sig av i hundratals år och som har formats av tusen analyser kring vad människor tycker är fint och vad människor uppskattar, målsättningen att skapa så vackra saker som möjligt har ju alltid funnits hos människan och troligtvis även hos dig eftersom du har valt att kolla på kursen. – Alla de här reglerna kommer du ju inte kunna använda till alla bilder, utan du får lära dig dem och öva på dem var och en för sig och sen bestämma vilka som du själv gillar och vilka som passar din stil att fotografera. – Återigen, det är lätt att som kreativ tänka: Nähä, min kreativitet ska inte vara styrd av några regler, jag vill vara unik med mitt fotograferande. Men de här reglerna kommer du faktiskt behöva förhålla dig till på ett eller annat sätt om du ska öka din förståelse och utveckla ditt fotograferande, med de här reglerna så kommer du också systematiskt kunna ta snygga bilder som uppskattas av både dig och alla du visar dem för.

Fler kurser i ämnet

Så tycker våra medlemmar

Läs alla omdömen om Foto

4,9

i betyg av 238 omdömen

Moderskeppet

Moderskeppet har 8 sajter med medlemskap. Det ger Sveriges största utbud av onlinekurser. Allt är skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet.

Om ModerskeppetKontaktOm personuppgifter